Thursday, March 08, 2007

Time for less stress!

Stress är inget annat än en socialt accepterad form av psykisk ohälsa. Är det så vi ska ha det?

Jag vill egentligen inte skriva om stress. Det är ju så tråkigt. Och ni som läser det här har nog tillräckligt av er egen stress och vill ju inte bli påminda om nervösa fjärilar i själen, kaffefylld magsäck och en ständig lite för snabb andhämtning kombinerad med extra hjärtklappning då och då. Nä, just det. För när almenackan är fylld till bredden och höjden är lösningen inte att köpa en större almenacka för att få plats med alla planer. Och när det dåliga samvetet för saker som inte hinns med får dig att känna dig som en verkligt ostrukturerad person är lösningen inte att ta på dig än mer jobb. Innan du går in i väggen, läs det här. Lösningen är: Ta-tam-dam...

Steg 1. Ta reda på vad som gör dig stressad.
Steg 2. Planera din tid bättre, prioritera, sätt rimliga mål, sänk kraven på dig själv.
Steg 3. Gör det viktigaste först och inte strax innan det ska vara färdigt.
Steg 4. Lär dig att säga NEJ för att säja JA till något viktigare.
Steg 5. Var ute i naturen.
Steg 6 Rör på dig regelbundet, promenader eller någon motionsform du gillar. - Aktivitet ökar ämnesomsättningen, minskar spänningar och du får ut stressreaktionen ur kroppen
Steg 7. Lär dig och ta tid till att slappna av. Gör ingenting alls i form av djupavspänning / meditation/ medveten vilopaus. Ger inre balans och koncentration.
Steg 8. Se till att du får den sömn, vila och återhämtning du behöver. - Trötthet är en stor källa till försämrad koncentration, humör, tålamod och försämrat immunsystem och kan vara en grund till utmattning.

Stress is basically a disconnection from the earth, a forgetting of the breath. Stress is an ignorant state. It believes that everything is an emergency. Nothing is that important. Just lie down.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

haha, o jag som känner mig döstressad just nu..men du har rätt.Borde ha lite mera siesta..
tack för senast!

7:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

fast ett problem är ju att man om ska planera sin tid bättre, så måste man ta tid till sig för att planera... och då blir man stressad, för då går tiden åt att planera istället för att göra nått som man känner sig stressad över. plus att planerandet kan bli en stressfaktor i sig, då man helt plötsligt ser allt man ska göra i en planering.

man jag fattar vad du menar ;)

2:34 PM  

Post a Comment

<< Home